Добровольчий батальйон «ОУН» не бажає підпорядковуватись ЗСУ
Добровольчий батальйон «Організації українських націоналістів» не бажає підпорядковуватись Збройним силам.
Відповідну інформацію повідомив командир батальйону Микола Коханівський, новину повідомляє «Преса України».
«Наразі ми не підпорядковуємося нікому. Ми прийняли таке рішення з огляду на те, що нас у брутальній формі роззброїли і вивели, порушивши всі угоди, які ми мали із Збройними силами України. Плюс до того ж ми не побачили схеми, за якою ми маємо залишитися окремим підрозділом, і я, як командир, мав би залишитися командиром цього підрозділу», - сказав він.
Командир батальйону зазначив, що від самого початку запропонована їм схема не працювала.
«Наприклад, нам казали: їдьте в Красноармійськ, там уже все готово, проходьте комісію і повертайтесь на позиції - у такий спосіб вас поступово легалізують, не виводячи з позицій. У Красноармійськ, звісно - наші хлопці їздили - ніхто їх там не чекає, а з позицій нас вивели ледве не силою. Тому ми прийняли рішення, якщо державі не потрібні добровольці і вона так поступає з вояками, які її захищають, то ми не хочемо - поки що точно не хочемо - легалізовуватись як окремий підрозділ в цій державі. Та й практично держава не хоче нас легалізовувати - то що ж ми будемо уже так побиватись», - розповідає Микола Коханівський.
Він зазначив, що ще буде час, коли держава стане потребувати добровольців. Адже наразі війна триває, отже буду втрати і РФ не зупиниться на досягнутому етапі.
«Тому я вірю, що прийде той час, коли держава знову закличе на допомогу добровольців», - додав він, пояснюючи які настрої та наміри у добровольців.
Але комбат не деталізував ситуацію із порушенням домовленостей з військовими та персональними звинуваченнями: «Я б не хотів зараз звинувачувати. Я писав про все і називав постаті на своєму Фейсбуці. Якщо уважно передивитися стрічку, все побачите там на світлинах і в прізвищах».
Також вдалось підтвердити інформацію, що у батальйоні воюють громадяни інших держав.
«Так, у нас є іноземці, - пояснив Коханівський. - Ми, скажімо так, батальйон інтернаціональних українських націоналістів. У нас є білоруси, росіяни, татари. Я ж іще очолюю комітет визволення політв’язнів, тому я добиваюся, щоб їм дали статус політичних біженців, дали право жити в Україні, бо абсолютно зрозуміло, що в своїх країнах, зокрема в Росії, Білорусі, в Криму, в Узбекистані - вони вже абсолютно не можуть з’явитися, бо до них будуть застосовані репресії. Наразі в них немає статусу, але ми його добиваємося», - підсумував він.
Нагадуємо, що розкол у «ОУН» стався ще більше місяця тому через домовленості між керівництвом батальйону і Міноборони про входження формування в склад Збройних сил. Більша частина батальйону, зберігши шеврони, структуру та ієрархію, увійшла до складу новоствореної 81-ї десантної штурмової бригади. Близько 10% бійців батальйону з різних причин не змогли бути в складі ЗСУ. Ці бійці залишилися в Пісках і досі тримали оборону населеного пункту під командуванням Миколи Коханівського.
Оставить комментарий
1 Комментарий
-
ОРК | 26.04.2015 Комментировать
Сьогодні розмовляв з одним товаришем, який так само як і я дещо втомився від війни. - Цю війну можна було закінчити за 3 дні. - Як? - здивувався я. - Та легко, як в Ізраїлі. Я воював в ізраїльскій армії і знаю. Декілька десятків ракет з gps наведенням по місцям скупчення важкої техніки і все. Потім зачистка. - Так в нас же їх нема, - кажу - А що, Україні хтось ембарго на поставку зброї об'являв? Все одно це значно дешевше ніж фінансувати утримання такого контингенту протягом року. А скільки ще треба буде заплатити соціалки сім'ям загиблих та інвалідам? І я розумію, що він правий. А ми якось вже призвичаїлись жити лише в тій парадигмі, яку малює нам влада. Але на відміну від нашої "реформаторсько-суїцидальної" влади, мені дуже невигідна війна.
ТОП 24
Форум
- Убийство заказано с Чечни - Кадыров держит в страхе Путина
- БИТВА ЗА СТОЛИЦУ», ИЛИ КАК ВЛАСТЬ С ПРОКУРОРСКИМИ НА ЗАСТРОЙЩИКАХ КОРМЯТСЯ
- ТЕМНОЕ ПРОШЛОЕ ПУТИНА
- Реальное состояние Банка «Кредит Днепр»
- “Кровавый Пастор” анонсировал убийцу “Искандеров”?
- «Семья» Виктора Януковича «отжала» у Плотницкого автозаправки
- Над пропастью: распад коалиции и возможные аресты депутатов
- Кто “крышует” прокурора Залиско? И за что?
- Нардеп Мирошник решил сложить мандат после скандала с SMS
- Реформа АПК: отсроченные обещания фермерам и производителям
- В Украину вернулись 90-е
- От Брагина до Бузины. Самые резонансные смерти в независимой Украине. Часть вторая (+видео)
- Добровольчий батальйон «ОУН» не бажає підпорядковуватись ЗСУ
- Перспективы досрочных выборов в Верховную Раду
- Неопределенность как диагноз налоговой системы Украины
- Сайт "Корреспондент" решил оклеветать харьковских волонтеров?
- В Киеве началась «охота» на военнообязанных
- Аферист Вадим Столар стал правой рукой Виталия Кличко
- Кремль «упал на хвост» шахтерам и «придавил» Ахметова
- Путинских байкеров в Минске встретил танк с украинским флагом и надписью “Оккупанты – вон!”
- Что стоит за решением Минфина отложить избрание нового главы фискальной службы?
- Виталий Шабунин макнул постмайданное руководство ГПУ
- Петр Порошенко намекнул о предстоящих военных успехах противника
- Перед смертью, Дельта-банк обирает должников
- Школы в ДНР переходят на пятибалльную систему оценки знаний